Články

Svět myslivosti č. 09/05

Sláveček

 

{mosimage}

00LEC

Sláveček

Dr. Ing. František Libosvár

Ve svých mysliveckých začátcích jsem měl velmi subjektivní představy o tom, jak má vypadat správný myslivec. Měl by to být urostlý, statný chlapík s černým plnovousem, nebo alespoň s černýma uhrančivýma očima jako ten, jenž svedl Viktorku. Výtvarníci a umělci nám formují představy tak, že si nikdo nedovede představit Švejka jinak, než jak ho ztvárnili Rudolf Hrušínský ve filmu a Josef Lada na obrázcích. Podobně vypodobnily filmy a knížky v mých představách i pytláky. Myslivci, které jsem ve svém životě potkal, byli úplně jiní než ti v mých mladických představách. Stejně tak to bylo i s pytláky.

Dobrou chuť

 

{mosimage}

00CHUT

Dobrou chuť

Jelení roštěnky na kaparech

Čtyři roštěnky, sůl, pepř, dvě lžičky hořčice, 30 g slaniny, jedna cibule, lžíce mouky, 40 g kaparů, 2 dl kysané smetany (kelímek), citrónová šťáva, cukr.