Divoká kachna s broskvemi a jeřabinami

 

{mosimage}

00CHUT

Divoká kachna s broskvemi a jeřabinami

Divoká kachna, 12 tenkých plátků anglické slaniny, čtyři půlky kompotovaných broskví, čtyři lžíce kompotovaných jeřabin, 200 ml bílého vína, sůl, drcený pepř a dvě zrnka podrceného nového koření.

Oškubanou a vykuchanou kachnu rozdělíme na čtyři díly, zvěřinu osolíme a okořeníme. Poté ji zabalíme do plátků slaniny, vložíme do pekáčku, podlijeme vínem a zvolna upečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Ke konci přidáme broskve a jeřabiny a ještě krátce společně prohřejeme.

Podáváme s různě upravenými bramborami.

Blanka Poláčková, Jiří Poláček.

LMDA lesnický a myslivecký digitální archiv

Digitální archiv časopisů

Archiv časopisů Svět myslivosti od roku 2000 je nyní k nalezení na adrese: lmda.silvarium.cz

Zpracovaná data lze prohlížet v digitální knihovně prohlížeče Kramerius 5, který je standardem národních knihoven. Data budou postupně doplňována s určitým zpožděním oproti aktuálnímu vydání.

Každý návštěvník může zdarma využívat pro vlastní (nekomerční) potřebu data LMDA pro vyhledávání informací obsažených v digitalizovaných titulech.

Svět myslivosti na Facebooku