Pikantní kančí kotletky

 

{mosimage}

00CHUT

Pikantní kančí kotletky

KP

600 g kančí kýty nebo vykostěné kotlety, 50 g slaniny, 1 cibule, 50 g pórku, 50g kapie, 50 g žampionů, 2 lžíce rajčatového protlaku, 30 g arašídů, 3 kuličky jalovce, 1 menší feferonka, 2 lžíce červeného vína, sůl, pepř, olej.

Odblaněnou zvěřinu nakrájíme na plátky, naklepeme a kraje nařízneme, aby se nám při další úpravě nekroutila. Nezapomeneme osolit a opepřit. Na rozpáleném oleji vypečeme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme roštěnky, které opečeme po obou stranách. Na zvěřinu přidáme nakrájenou zeleninu, dvě lžíce rajčatového protlaku. Zvolna podusíme, dochutíme sójovou omáčkou, červeným vínem, popř. solí nebo česnekovou pastou. Jako přílohu podáváme opékané brambory, bramboráčky a různé druhy zeleninových salátů.

K pokrmu je vhodné podávat frankovku nebo rulandské červené.

LMDA lesnický a myslivecký digitální archiv

Digitální archiv časopisů

Archiv časopisů Svět myslivosti od roku 2000 je nyní k nalezení na adrese: lmda.silvarium.cz

Zpracovaná data lze prohlížet v digitální knihovně prohlížeče Kramerius 5, který je standardem národních knihoven. Data budou postupně doplňována s určitým zpožděním oproti aktuálnímu vydání.

Každý návštěvník může zdarma využívat pro vlastní (nekomerční) potřebu data LMDA pro vyhledávání informací obsažených v digitalizovaných titulech.

Svět myslivosti na Facebooku