Dobrou chuť

 

{mosimage}

00CHUT

Dobrou chuť

Bifteky patrona Huberta

750 g srnčí kýty, 50 g slaniny, 200 g jablek, 80 g oleje, 1 dcl bílého vína, sůl, pepř, lžíce cukru, 15 g hladké mouky, 0,5 dcl vody, lžička citrónové šťávy, 200 g smetany,100 g brusinkového kompotu.

Ze srnčí kýty nakrájíme bifteky, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, protkneme slaninou, pokapeme olejem a necháme nejméně půl dne uležet v chladu. Jablka oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, zbavíme jádřince a krátce podusíme ve víně s cukrem. Jablková kolečka použijeme na ozdobu. Odleželé bifteky opečeme po obou stranách na horkém oleji a vyjmeme z pánve. Výpek zaprášíme moukou, přidáme trochu vody, víno z dušených jablek, citrónovou šťávu a vše řádně promícháme a povaříme. Ke konci vaření šťávu zjemníme smetanou.
Na talíři podlijeme bifteky šťávou, ozdobíme kolečkem podušeného jablka a do jeho středu navršíme kopeček brusinkového kompotu.
Jako přílohu podáváme různě upravené brambory (vařené, hranolky, krokety ...) a zeleninové saláty.
K pokrmu se výtečně hodí kvalitní modrý portugal.
KP

Recepty od našich čtenářů - Divoká kachna pro labužníky

Divoká kachna, 70 g slaniny, 100 g másla, muškátový oříšek (na špičku nože), dvě malé cibule, šest celých pepřů, čtyři zrna nového koření, jeden bobkový list, dvě jalovčinky, 2 dcl červeného vína, jedna lžička rybízového rosolu.

Očištěnou vymytou kachnu protáhneme slaninou a osolíme. Do dutiny břišní, kterou vytřeme strouhaným muškátovým oříškem, vložíme několik plátků slaniny, dvě malé cibulky a pečeme na másle a plátcích slaniny spolu s pepřem, novým kořením, jalovčinkami a bobkovým listem. Podléváme červeným vínem. Nakonec přidáme do šťávy trochu rybízového rosolu.
Podáváme s opečenými brambory a dušenými jablky.
RA

Posílejte nám své recepty! Nejzajímavější uveřejníme.

Svět myslivosti na Facebooku