Dobrou chuť

Zvěřinová směs v zelenině

Jeden zaječí hřbet nebo dvě stehna, dvoje bažantí prsa, 40 g oleje, 40 g másla, jedna středně velká cibule, 400 g zeleniny (karotka, kedlubny apod.), 2 dl bílého vína, sůl, mletý pepř.

Zaječí hřbet (stehna) odblaníme, naporcujeme, vložíme do misky, osolíme, opepříme, zalijeme částí vína a necháme dvě až tři hodiny odležet. Do kastrolu vlijeme olej, na kterém zprudka opečeme jednotlivé porce zajíce a na díly nakrájenou bažantí zvěřinu. Přilijeme zbytek vína a dusíme do poloměkka. Poté přidáme na klínky nakrájenou cibuli a zeleninu. Mírně podlijeme a dusíme doměkka.
Hotový pokrm podáváme s bramborem.
Text a kuchyňská úprava Ladislav Nodl, fotografie Jiří Poláček.

Recepty našich čtenářů - Pečená daňčí žebírka

1-1,20 kg zvěřiny z žeber, sůl, osm celých pepřů, jeden bobkový list, čtyři zrna nového koření, 80 g slaniny, 80 g másla.

Žebírka dobře omyjeme a rozsekneme na dva až tři větší kusy, aby se vešly do pekáče. Osolíme a s pepřem, bobkovým listem a novým kořením upečeme na plátcích slaniny a másle dočervena. Podle potřeby slabě podlijeme vodou. Téměř upečené kousky žebírka narovnáme na rošt a za potírání šťávou z pečení grilujeme pět minut po každé straně doměkka. Rozkrájíme na porce a přelijeme šťávou.
Podáváme s vařenou zeleninovou směsí nebo dušenými fazolkami a vařenými brambory.
Ra


Svět myslivosti na Facebooku